Sari la conținut

Cafe-ghicitoare

Se pricepe cineva la ghicit în cana de cafea?

M-a apucat nostalgia 😊… Întotdeauna acasă cu mama am băut cafea la ibric, iar uneori când terminam întorceam cana cu fundul în sus, o lăsam un timp să se scurgă picăturile de cafea rămase, apoi mama începea să-mi ghicească 🙂. Știa câteva chestii cu drumurile și cu banii pe care mi le spunea de fiecare dată, apoi începea distracția  și eu știam asta și de fapt partea asta îmi plăcea cel mai mult .

Abordările erau diverse: despre locuri în care o să ajung, cu cine o să mă întâlnesc, câte drumuri o să fac în următoarea perioadă, despre ce bărbat/soț o să am (aici mă tachina întotdeauna , despre câți copiii fete/băieți o să am, câți ani o să trăiesc (aici era foarte generoasă 🙂) și alte previziuni funcție de întâmplările perioadei în care ne aflam . După ce învârtea cana în toate direcțiile astfel încât să vadă totul cu acuratețe , mă punea să-mi pun amprenta cu degetul mare de la mâna dreaptă odată pe fundul cănii și odată în dreptul torții (pe interiorul cănii ambele amprente), după care mai urmau câteva detalii savuroase .

Acum îmi dau seama ce momente speciale erau și cât de mult îmi lipsesc, momente cărora nu știu dacă le dădeam mare importanță atunci, dar pe care acum îmi doresc să le mai pot trăi…

Am început postarea zâmbind cu gândul la amuzamentul de care aveam parte când îmi ghicea mama în cafea și închei în lacrimi…

Tare mi-e dor de ea!

Despre Roxana

A început să scrie pe Facebook şi, încurajată fiind de comentariile ce apăreau la postările sale, a trecut "pe curat", adică pe acest blog, anumite frământări, impresii, povestiri personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.