Sari la conținut

Eu şi „baba” mea

Azi a fost „baba” mea.
Așa îmi iese socoteala mie pentru babă, pe 3. De când eram copil fac asta in fiecare an. Când eram copchil(ă) nu era „regula” că trebuie să îți alegi baba funcție de data nașterii, ci înainte de 1 Martie îți alegeai baba în una din zilele ce urmau, începând cu 1 și terminând cu 9 inclusiv, așa cum știam de la bunicile mele, apoi am aflat că baba ta este ziua ta de naștere dacă este de o cifră și rezultă din adunare sau adunări repetate până se reduce la o cifră în celelalte cazuri.
Era știut (și se știe în continuare) că Baba Dochia își scutură în perioada asta cele 9 cojoace și vremea devine din ce în ce mai frumoasă și mai caldă, iar gândul mă ducea să-mi aleg baba mai spre sfârșitul perioadei preferând ziua de 8 Martie  Când am mai crescut am început să mă gândesc de ce trebuie totuși să alegi ca zi care să-ți prevestească cum o să-ți meargă în anul ce urmează una dintre cele mai „nașpa”/capricioase 9 zile știute!? Totuși, în continuare îmi aștept baba cu mult interes și curiozitate sperând tot timpul că va veni un an „oauuuu” și încă nu mi-am pierdut speranța . Nu vreau să mă plâng, Doamne ferește, că ar fi păcat. Nici măcar nu știu ce aștept dacă este să fiu întrebată și nici un an „oauuuu” nu aș putea defini .
Astăzi a fost frumos! Rece (normal pentru această perioadă), soare, aproape fără nori, o zi perfectă din punctul meu de vedere . Mă întreb ce urmează. O fi de bine, o fi liniștea dinaintea furtunii… ? Om trăi și om vedea că dacă am putea ști dinainte…
Babe fericite!
 

Despre Roxana

A început să scrie pe Facebook şi, încurajată fiind de comentariile ce apăreau la postările sale, a trecut "pe curat", adică pe acest blog, anumite frământări, impresii, povestiri personale.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.