Sari la conținut

Priority Pass

Stând la taclale despre avioane, curse aeriene, aeroporturi, sosiri, plecări, bagaje și băgăjele mi-am amintit o „fază” care s-a întâmplat la una dintre plecările mele din țară, evident de data asta cu avionul. Cursă low-cost. Nu zic nici destinația și nici compania fiindcă nu are importanță. Lume multă, colorată, nerăbdătoare, cu trolere și ghiozdane, sacoșele cu Duty-free sau cu o simplă sacoșă de plastic, fiecare după nevoile personale…

La poarta de îmbarcare anunțată au venit cei din staff și au început să pregătească îmbarcarea. După ce și-au pregătit documentele, etc. au rugat ca cei care au „priority pass” să vină în față.

Doi tineri (probabil soț și soție deja) s-au repezit să fie primii. Am văzut pe domnișoara din staff care era în „prima linie” că îi întreabă dacă au „priority pass”, iar ei au răspuns foarte convingători că da. Ok! … Și începe „boarding”-ul  bineînțeles cu tinerii din frunte. Dau biletele domnișoarei, iar dânsa le zice: „dar nu aveți «priority pass»”, iar el zice: „cum nu, doar este gravidă”…. Domnișoara din staff rămâne fără cuvinte preț de câteva secunde, apoi începe să le explice la ce se referă „priority pass”. Cu calm începe să îi primească întâi pe cei care aveau prioritate (cum era și normal), iar cei doi rămân și intră primii după cei cu „priority pass” .

Sincer, nu aș fi avut nimic împotrivă să intre tânăra gravidă prima, alături de soț/prieten, dar am apreciat profesionalismul staff-ului, am apreciat faptul că cei doi au înțeles ce li s-a explicat și și-au așteptat frumușel rândul .… măcar la urcare .
Cel mai greu îmi este să înțeleg de ce se grăbesc majoritatea să se ridice pentru a coborî din avion, când avionul abia a aterizat și încă rulează pe pistă … rugați fiind să stea așezați și cu centurile puse 🤔

Despre Roxana

A început să scrie pe Facebook şi, încurajată fiind de comentariile ce apăreau la postările sale, a trecut "pe curat", adică pe acest blog, anumite frământări, impresii, povestiri personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.